15 Mart 2014 Cumartesi

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır

kızlık zarı nasıl onarılır
Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır
Kızlık zarı dikimi kadın doğum uzmanları veya plastik cerrahlar tarafından yapılabilmektedir. Bu işlem muayenehane şartlarında başarı ile güvenli bir şekilde uygulanabilmektedir..Kızlık zarı dikimi genel anestezi altında hasta uyutularak yada lokal anestezi ile bölgesel uyuşturularak yapılabilmektedir. Ameliyat esnasında derin dokulara girilmediğinden ve yüzeya çalışıldığından lokal anestezi ile de hasta herhangi ağrı ve rahatsızlık duymadan ameliyat gerçekleştirilebilir.

Kızlık zarı dikimi geçici ve kalıcı olarak adlandırılan iki farklı yöntemle yapılabilmektedir.

Geçici kızlık zarı dikimi yöntemi ile kızlık zarı evlenmeden 1-2 gün önce yapılan cerrahi olarak tamir edilebilmektedir. Diğer yöntem ise flep kaldırma yöntemi ile yapılan kalıcı kızlık zarı onarımıdır. Geçici yöntem evlenmeden 1-2 gün önce yapılır burada amaç kızlık zarının yırtılan yapraklarını bir birine dikerek ilişki ile buradan kanama olmasını sağlamaktır. Kalıcı yöntemle ise vajina’nın alt duvarından bir parça kaldırılır ve yeniden kızlık zarı yapılandırılır. Burada yeniden yapılandırılan kızlık zarı ilişki esnasında yırtılır ve kanama meydana gelir. Eğer hasta daha önceden düşük, doğum veya kürtaj olduysa kalıcı yöntem yapılırken aynı esnada daraltma işlemi de yapılabilmektedir.

Geçici yöntem yapılan kızlık zarı tamiri ortalama 10-15 dakika sürmektedir. Kalıcı yöntem dediğimiz flep yöntemi daha uzun bir ameliyattır ve ortalama 30 ila 40 dakika arası sürmektedir. Bu işleme eğer vajina daraltma ameliyatı da eklenecekse bu ameliyat süresini ortalama 20 dakika daha uzatmaktadır.

Hiç yorum yok: